Giftige zware metalen in tampons blijkt uit onderzoek, dit is de oplossing

Uit nieuw onderzoek blijkt dat er giftige metalen zitten in tampons. Al deze chemische stoffen verstoren het endocriene systeem van het lichaam, dat verantwoordelijk is voor de regulering van seksuele ontwikkeling, metabolisme, bloedsuikerspiegel, stemming, slaap en meer.

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat tampons en andere menstruatieproducten chemicaliën kunnen bevatten zoals per- en polyfluoralkylstoffen (PFAS), weekmakers (ook bekend als ftalaten), en vluchtige organische stoffen (VOS), die als gas of geurstoffen worden uitgestoten door veel consumentenproducten.

Onlangs heeft een kleine pilotstudie arseen en lood gevonden in zowel biologische als niet-biologische tampons. Hoewel de hoeveelheden klein waren, is er volgens de Amerikaanse milieubeschermingsorganisatie (EPA) geen veilig blootstellingsniveau voor lood.

Wereldwijd kwam het in het nieuws

Wereldwijd kwam het onderzoek in het nieuws met al snel veel bezorgde vragen "Wat zit erin & wat kunnen we er aan doen?" Het kwam bij verschillende media: CNN, The Newyork Times en CBC

 

Een Gezonde en Comfortabele Alternatief: De Menstruatiedisc van PADS & SECRETS

Om deze gezondheidsrisico's te vermijden, is de menstruatiedisc van PADS & SECRETS een uitstekend alternatief. Deze menstruatiedisc is hypoallergeen, vrij van BPA, latex en ftalaten, en zorgt voor een gezonde pH-balans. Bovendien voorkomt het nare geurtjes en is het comfortabel in gebruik, waardoor vrouwen hun dagelijkse activiteiten zonder zorgen kunnen voortzetten.

De menstruatiedisc biedt ook praktische voordelen zoals:

  • Gemakkelijk in te brengen en te verwijderen: De disc kan eenvoudig worden ingeknepen tot de grootte van een tampon en leeggemaakt in het toilet.
  • Veilig en stabiel: Blijft goed op zijn plek en vereist geen vacuüm, wat ideaal is voor vrouwen met een spiraaltje.
  • Milieuvriendelijk en kostenbesparend: Herbruikbaar en bespaart aanzienlijk op de kosten van wegwerptampons en maandverband.

Conclusie

Kies voor de menstruatiedisc van PADS & SECRETS om gezondheidsrisico's te verminderen en te genieten van een comfortabelere en duurzamere menstruatie. Dit product is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor het milieu en je portemonnee. Bezoek onze website voor meer informatie en om je bestelling te plaatsen.

Terug naar blog